tripadvisor youtube facebook

Guldvaskning för barn

Guldvaskning för barn – Vi tar hand om era barn och låter dem ha riktigt kul

 

Vi har anställt duktiga pedagoger som verkligen tar hand om era små och stora barn under en hel dag så att ni kan slappna av och göra andra saker – Eller varför inte vara med och hjälpa till?

Grundidén är förstås att barnen på ett lekfullt sätt skall lära sig guldvaskning och skattsökning men eftersom de är just barn så behöver man göra det på barnens villkor och det har vi tagit fasta på och skapat en riktig Guldvaskning för Barn.


Guldvaskning för barn

Vad som ingår

Guldvaskning

Vi har utbildade instruktörer som tar hand om era barn under en hel dag och lär dem hur man gör när man vaskar guld med en vaskpanna och de får dessutom lära sig hur man kan arbeta lite mer effektivt med en vaskränna. Allt guld som barnen hittar får de naturligtvis med sig hem som ett vackert minne.

Metalldetektor

Vi lär barnen hur en enkel metalldetektor fungerar, förklarar grunderna i detektering och de får prova att själva leta efter nergrävda föremål. Den som hittar flest föremål vinner.

Skattjakt

I kursen ingår även en skattjakt där vi tillsammans med barnen letar efter otroligt vackra halvädelstenar och spännande mineral och vi passar på att lära dem lite om de olika stenarna.
5 stycken av de vackra stenarna får varje barn behålla.

Lättare lunch

Vi kommer att grilla korv och grädda pannkakor vid elden och det gör vi tillsammans med barnen. Korv, pannkakor och dricka ingår i biljetten.


Guldvaskning för barn

Nå, så här går det till…

Ni bokar in barnen och kommer till oss med dem och våra speciellt utbildade instruktörer tar hand om era barn och vi tar givetvis era kontaktuppgifter om det skulle vara så att barnen blir ledsna. Om barnen har några allergier eller mediciner så meddelar ni oss och sedan tar vi över ansvaret för era barn.

Vi tar hand om barnen på ett bra och säkert sätt och låter dem lära sig guldvaskning på sina egna villkor


Barntävling i guldvaskning

Tävlingsdax

Självklart skall barnen mot slutet av dagen tävla i guldvaskning så att de verkligen får visa vad de har lärt sig under dagen.
Vinnaren får ett fint pris och alla barnen får diplom.


Guldvaskning för barn

Diplomutdelning

Efter dagen så får barnen varsitt diplom av våra riktiga guldgrävare och självklart får de behålla alla guldkorn som de själva har vaskat fram under dagen.


Guldvaskning

Barn kan själva

Era barn kan mycket mer än vad ni tror och med lite hjälp från vara instruktörer kommer barnen snabbt igång och blir riktigt duktiga på att vaska guld.

Efter en dag med oss på guldvaskningen kommer barnen att få ett underbart minne, nya erfarenheter samt kanske till och med några nya kompisar.


Små guldgrävare

Riktigt små barn och syskon

Till och med riktigt små barn kan vara med men då vill vi gära att en förälder eller ett större syskon finns till hands ifall ert barn blir ledset eller behöver hjälp med något.


Riktigt vaskeguld

Eget vaskat guld

Alla hittar guld och allt guld som du hittar får du förstås behålla och ta med hem. När du vaskat färdigt för dagen, “monterar” vi ditt guld i ett snyggt glasrör, där guldet glimmar intensivt mot rörets blå botten. Eget vaskat, äkta guld; det blir till en mycket tjusig souvenir!

Och, vad blir resultatet av era barns besök i Ädelfors?

Jo, framförallt två saker. För det första så har ni haft en jätterolig dag och ni kan inför era vänner visa upp äkta, eget vaskat guld och skryta med att ni minsann kan vaska guld på riktigt.

För det andra – som är minst lika viktigt – så är ni nu fullt kapabla till att vaska guld hemmavid, vid sommarstället eller var ni vill i hela Sverige. Det är väl det bästa sättet att få reda på om det finns guld eller inte i just “din” bäck. Guldgrävarna i Ädelfors kan visa kartor över lovande platser i Sverige.

Jodå, det finns många sådana platser!


Öppet för dig – 10 april till 10 oktober

Försäsong:

10 april – 19 juni. OBS: boka innan.

Helöppet

20 juni – 21 augusti från klockan 10.00 till 17.00 och då behöver ni inte boka utan är ni välkomna precis när ni vill. Det är naturligtvis bäst att komma vid 10-tiden för då får ni hela dagen på er att vaska guld.

Eftersäsong:

22 augusti – 10 oktober OBS: boka innan.


Priser – Guldvaskning för barn 595 kr.


Lämplig ålder

Från små barn upp till 12 år, det är egentligen ni som avgör för våra pedagoger klarar att hantera barn i alla åldrar.


Fotnot

Platsen Ädelfors fick sitt namn efter det att Sveriges allra första guldgruva öppnades här år 1738.

Vi, som haft hand om guldvaskningen i 25 års tid, är familjen Guldström. Efternamnet är taget, det är sant. Det togs nämligen i slutet av 1700-talet av en soldat, Johannes Andersson – Guldström. Vi är ättlingar i rakt nedstigande led efter honom.