tripadvisor youtube facebook

SM 2017

28 – 29 – 30 Juli 2017

Ta med familjen och gör helgen till en upplevelse. Var med när hela svenska eliten av guldgrävare, metalldetekterare och mineralutställare samlas i den glimrande världsmetropolen Ädelfors för en riktig guldfest.

Vill du tävla, prova på metalldetektering eller bara vaska guld. Vi har all modern utrustning du kan tänkas behöva. Varmt välkomna.

• Svenska mästerskapen i guldvaskning
• Svenska mästerskapen i metalldetektering
• Mineral och smyckestensmässa
• Brakfest med mat och musik på lördagskvällen

Svenska Mästerskapen i guldvaskning

Så här går det till:
Det finns olika klasser, ex dam, herr, veteran, nybörjare, lag där deltagarna lottas in i heat. Man väljer en hink med ca 7-10 liter sand och ett antal guldkorn. Alla i samma heat har lika många guldkorn men antalet är okänt för de tävlande. Enligt reglerna ska det vara mellan 5-12 st guldkorn i storleken 1,0-1,5 mm.
På en given signal börjar man vaska och för vart guldkorn man vaskar bort får man ett tidstillägg på 3 minuter. Guldet man vaskar fram placeras i ett rör. När man är klar och har stängt röret signalerar man sig klar. Tideräkningen stannar då. Sluttiden och antalet funna guldkorn ger totaltiden.

_MFX8303

metalldetektorkurs1

Svenska mästerskapen i metalldetektering

Så här går det till:
Inom ett begränsat område ligger ett hemligt antal metallföremål dolda som man på en begränsad tid skall hitta. Alla släpps samtidigt in i detta område. Där gäller t.ex. att hitta flest föremål, mest i vikt och det mest värdefulla föremålet. Det kommer att delas ut olika priser de i klasserna, även för den som hittar minst.

Som ni säkert förstår så är det både allvar och lek på samma gång och vi garantera många mycket fina priser i detta event. Vi kommer att sätta svenska rekordet i antalet metalldetektorer inom samma område på en gång, så alla som är nyfikna på denna mycket spännande nya sport är välkomna.
Vi kommer att hyra ut metalldetektorer men antalet är begränsat – så först till kvarn gäller!

Mineral och smyckestensmässa.

Vi har bjudit in hela Sveriges alla duktiga mineral och smyckestens utställare till Ädelfors. Det kommer att finnas gott om tillfällen är träffa likasinnade, duk- tiga geologer och mineralexperter som gärna svarar på frågor. Här kan man också köpa otroligt vackra mineraler och smycken. Det kommer självklart finnas gott om guld, ett brett utbud av vackra kristaller och fossil. Sveriges främsta meteoritjägare kommer också finnas plats.

Mineralmässa

guldvaskning_evening_2

Brakfest

Guldkantat party med mat och musik på lördagskvällen
Årets höjdpunkt går av stapeln på lördagskvällen. Partyt inleds med vällagad barbecue där våra duktiga kockar serverar varm mat direkt från grillen. Våra 180 sittplatser är begränsade, så se till att köpa bordsbiljett till partyt i god tid. Vi bjuder på riktigt bra underhållning och dans för de som vill framför scenen. Partyt pågår så långe musikerna och vi orkar.

Boka denna helgen i din kalender, annars riskerar du att missa årets största guldfest.

Varmt välkomna önskar hela familjen Guldström med personal.

Anmälan

Fyll i formuläret och anmäl dig som utställare, tävlande eller för att boka bord. Det går också bra att e-posta direkt till rolf@guldstrom.se

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Din telefon (obligatorisk)

Ange om du är utställare, tävlande eller vill boka bord

Ditt meddelande

captcha