tripadvisor youtube facebook

Våra kurser

Boka boende och upplevelser här!


kvadrat-dagturer

Guldvaskning på riktigt

Det är här som man vaskar riktigt, äkta guld. Verkligt erfarna guldgrävare visar dig hur man gör. Vi garanterar att du hittar guld och guldet som du vaskar fram får du förstås med dig hem.

I Ädelfors råder guldfeber. Här har man nämligen grävt guld i 290 år!

Guldvaskningen ligger på en lugn och fin plats vid den vackra Emån.
Det enda som kan störa friden är fågelsång, vattnets porlande och suset av sommarbris i träden.

Ädelfors fick sitt namn efter det att Sveriges allra första guldgruva öppnades här år 1738.


kvadrat-grupper

Gold rush – Avancerad guldgrävarkurs

Lär dig, dredging, metalldetektor, High-Banker, vaskränna, förstå kartor och mycket mer…

Guldvaskningen startar en efterfrågad kurs där du får lära dig allt om guldgrävning, kursen är på 2 dagar och kommer att rulla hela veckan under högsäsongen med undantag av söndag då vi vilar.

Kursen är medvetet lagd på 2 dagar eftersom det är mycket som skall går igenom och det blir många nya övningar och kunskaper som skall lära ut. Vi kommer att hålla den i grupper om max 8 deltagare så att alla verkligen får prova all utrustning och det blir även tid till att umgås och utbyta erfarenheter under kursen.


kvadrat-dagturer

Guldvaskning för grupper

Ta med dig företaget, avdelningen, gänget eller hela släkten och upplev ett riktigt outdoor event. Vi ordnar med allt från fantastiskt boende till vällagad mat och tar hand om just er när ni sitter nere vid Emån och vaskar guld. Vi ser till att hålla guldfebern vid liv så ni kan umgås.

Hit till guldvaskningen i Ädelfors är ni välkomna i grupper upp till 100 personer och vi kan lär er att vaska fram äkta naturligt guld med en vaskpanna.

För att ni snabbare skall komma igång så visar vi första gången alla de olika moment som ni skall göra. Efter detta så är det er tur att vaska fram guldet. Våra instruktörer står hela tiden vid er sida tills vi vet att ni klarar av att vaska på egen hand.


kvadrat-barn

Guldvaskning för barn

Vi har speciellt utbildade instruktörer som tar hand om era barn under en hel dag och lär dem hur man gör när man vaskar guld med en vaskpanna och de får dessutom lära sig hur man kan arbeta lite mer effektivt med en vaskränna. Allt guld som barnen hittar får de naturligtvis med sig hem som ett vackert minne.

Metalldetektor
Vi lär barnen hur en enkel metalldetektor fungerar, förklarar grunderna i detektering och de får prova att själva leta efter nergrävda föremål.

Skattjakt
I kursen ingår även en skattjakt där vi tillsammans med barnen letar efter otroligt vackra halvädelstenar och spännande mineral och vi passar på att lära dem lite om de olika stenarna.


Metalldetektorkurs

Metalldetektorkurser – Bas eller Avancerad.

Baskursen

I kursen förklaras funktionerna på en metalldetektorer. Gällande lagstiftning samt information om tillstånd för användning av metallsökare. I kursen diskuteras också vikten av regelmässig samt etik och moral. Teorier och metoder vid praktiskt användande av en metallsökare inom olika miljöer. Kursen avslutas med att kursdeltagarna tillämpar sina insikter i teori och metod samt sina fördjupade kunskaper genom att skriva ett kursprov.

Avancerad kurs

Kursen skräddarsys med fördjupande kunskaper inom tekniska studier samt funktionerna på utvalda fabrikat av metallsökare utifrån er verksamhets användning tex, sågverk, arkeologi och andra myndigheter som polis, brandkår samt militär. Teorier och metoder vid praktiskt användande av en metallsökare inom olika miljöer.


Guldvaskning snabbvisit

Snabbvisit för bussbolag och grupper

Vi guidar och visar guldvaskning för grupper med plats för 100 personer. Det är här som man vaskar riktigt, äkta guld. Verkligt erfarna guldgrävare visar dig hur man gör.

I Ädelfors råder guldfeber. Här har man nämligen grävt guld i 290 år!

Guldvaskningen ligger på en lugn och fin plats vid den vackra Emån. Det enda som kan störa friden är fågelsång, vattnets porlande och suset av sommarbris i träden.

Vi börjar med en rundtur och efter detta går vi ner till guldvaskningen där vi visar er hur man gör när man vaskar guld.